0 X - € 0,00
 • Outdoor
 • Tips voor het onderhoud

Tips voor het onderhoud

Dubarry oud

logo dubarry

 

 

Dubarry schoenen en laarzen laarzen zijn duurzaam gemaakt, waarbij alleen het beste leer wordt gebruikt voor een maximale prestatie en een optimale bescherming. Door het speciale impregnatieproces is het leer waterafstotend en sneldrogend maar al het leer heeft aandacht nodig en met de juiste behandeling zal het leer mooi - en soepel blijven en vorm behouden, wat u ook gaat doen…

Hier volgen enkele tips om de laarzen of schoenen in goede conditie te houden.
 
Reinigen van het leer
Modder, vuil en zout kan onder de kraan met ruim water en een borstel worden verwijderd. Na aanraking met zuren (uit bijv. mest) de laarzen en zolen goed afspoelen. Ook is het raadzaam om de laarzen of schoenen af te spoelen na aanraking met zoutwater en/of sneeuw. Het is aan te bevelen de binnenkant van de Gore-Tex® laarzen af en toe goed uit te spoelen met Dubarry onderhoudsfeerwater en een zachte zeep (bijv. milde shampoo), om de zoutkristallen en transpiratie te verwijderen. Sterk vervuild leer kunt u reinigen met Dubarry Cleaner. Altijd goed naspoelen met leidingwater om alle zeepresten te verwijderen!

Dubarry laarzenspanner large

Drogen van het leer
Voor het leer verder behandeld kan worden, moet het na reiniging goed drogen (afhankelijk van de omstandigheden, maar minimaal 48 uur!). De laarzen of schoenen bij voorkeur aan de lucht laten drogen. Om de vorm goed te behouden kunt u er een spanner of kranten in stoppen.Behandelen en voeden van schoenen en laarzenDubarry Leathercream
Om het gladde leer mooi en soepel te houden en de waterafstotende eigenschap te behouden verdient het de aanbeveling om het na reinigen te behandelen met een voedend product.
Glad glanzend leer kan behandeld worden met Dubarry Leather Cream (ook speciaal voor laarzen die intensief gebruikt worden of oude laarzen). Bij schoenen en laarzen met en Gore-Tex® membraam is het belangrijk een product te gebruiken dat niet teveel vet en olie bevat, omdat dit het leer afsluit en zo de ademende werking remt! Dus gebruik liever geen leervet!

Cordura (bijv. bij de Shamrock watersport laars) kan met een vochtige doek afgenomen worden om eventuele vlekken te verwijderen. Daarna kan het eventueel behandeld worden met een textielspray, dit maakt het materiaal weer vuil- en waterafstotend.

Dubarry protectorsprayOpgeschuurd leer ligt wat onderhoud betreft tussen glad en nubuck leer in. Om het ruwe karakter van het leer te behouden bij voorkeur geen vette producten gebruiken (hier komen donkere vlekken van). Wel kunt u met enige regelmaat na reiniging Dubarry Protector Spray toepassen en eventueel licht opwrijven. 


Nubuck leer (zacht, fluweelachtig) kunt u na reiniging behandelen met Dubarry Protector Spray. Hierdoor blijft het matte uiterlijk behouden. Op nubuckleer geen vette producten gebruiken, hier komen lelijk glanzende plekken van. Na het opbrengen van Dubarry Protector Spray het nubuck leer opruwen met een nubuckgom om de vleug te herstellen. 

Belangrijk! Hoe berg ik mijn Dubarry laarzen op?Dubarry Leathercream
Zolen gemaakt van rubber zullen na verloop van tijd stijver en broos worden. Dit verouderingsproces is niet specifiek voor Dubarry laarzen en zou de eerste 10 jaar geen problemen moeten vormen, mits de laarzen goed onderhouden en opgeborgen worden. Vermijd warme plekken (zolder, voor de kachel, vloerverwarming etc.) en bewaar de laarzen op een koele, droge en goed geventileerde plek met zo min mogelijk blootstelling aan UV licht. Als de laarzen langere tijd niet gedragen worden (bijvoorbeeld tijdens de warme zomermaanden), vet de laarzen dan goed in voor het opbergen, ook langs de zool.

Alle onderhoudsmiddelen zijn online te bestellen in onze webshop!

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Icon Alles snel bezorgd door PostNL of DPD  Icon Wij bezorgen ook op zaterdag  Icon Bestellingen worden z.s.m. verwerkt Icon Ruilen is bij ons geen probleem
Icon Alles snel bezorgd door PostNL of DPD
Icon Wij bezorgen ook op zaterdag
Icon Bestellingen worden z.s.m verwerkt
Icon Ruilen is geen probleem

Openingstijden

 • woensdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur
 • zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
 • bestel online, webshop bestellingen worden z.s.m. verzonden of kunnen afgehaald worden in de winkel

 • woensdag 6 juli sluiten wij om 17:00 uur
  donderdag 7 juli gaan wij om 13:00 uur open

Ons adres

 • Verwoerd Watersport & Outdoor
 • Brinklaan 90
 • 1404 GP Bussum (The Netherlands)
 • Telefoon of WhatsApp: +31 356939120
 • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Routebeschrijving