Voor meer info Bel 035-6939120
0 X - € 0,00
  • Outdoor
  • Tips voor het onderhoud

Tips voor het onderhoud

Dubarry oud

logo dubarry

 

 

Het leer van Dubarry schoenen en laarzen wordt voorzien van een speciale impregnatie, die ervoor zorgt dat het leer waterafstotend blijft, snel droogt en zacht en soepel blijft, ook bij gebruik in zout water. Regelmatig onderhoud zorgt voor een langere levensduur!

Hier volgen enkele tips om de laarzen of schoenen in goede conditie te houden.
 
Reinigen van het leer
Modder, vuil en zout kan onder de kraan met ruim water en een borstel worden verwijderd. Na aanraking met zuren (uit bijv. mest) de laarzen en zolen goed afspoelen. Ook is het raadzaam om de laarzen of schoenen af te spoelen na aanraking met zoutwater en/of sneeuw. Het is aan te bevelen de binnenkant van de Gore-Tex® laarzen af en toe goed uit te spoelen met Dubarry onderhoudsfeerwater en een zachte zeep (bijv. milde shampoo), om de zoutkristallen en transpiratie te verwijderen. Sterk vervuild leer kunt u reinigen met Dubarry Cleaner. Altijd goed naspoelen met leidingwater om alle zeepresten te verwijderen!

Dubarry laarzenspanner large

Drogen van het leer
Voor het leer verder behandeld kan worden, moet het na reiniging goed drogen (afhankelijk van de omstandigheden, maar minimaal 48 uur!). De laarzen of schoenen bij voorkeur aan de lucht laten drogen. Om de vorm goed te behouden kunt u er een spanner of kranten in stoppen.Behandelen en voeden van schoenen en laarzenDubarry Leathercream
Om het gladde leer mooi en soepel te houden en de waterafstotende eigenschap te behouden verdient het de aanbeveling om het na reinigen te behandelen met een voedend product.
Glad glanzend leer kan behandeld worden met Dubarry Leather Cream (ook speciaal voor laarzen die intensief gebruikt worden of oude laarzen). Bij schoenen en laarzen met en Gore-Tex® membraam is het belangrijk een product te gebruiken dat niet teveel vet en olie bevat, omdat dit het leer afsluit en zo de ademende werking remt! Dus gebruik liever geen leervet!

Cordura (bijv. bij de Shamrock watersport laars) kan met een vochtige doek afgenomen worden om eventuele vlekken te verwijderen. Daarna kan het eventueel behandeld worden met een textielspray, dit maakt het materiaal weer vuil- en waterafstotend.

Dubarry protectorsprayOpgeschuurd leer ligt wat onderhoud betreft tussen glad en nubuck leer in. Om het ruwe karakter van het leer te behouden bij voorkeur geen vette producten gebruiken (hier komen donkere vlekken van). Wel kunt u met enige regelmaat na reiniging Dubarry Protector Spray toepassen en eventueel licht opwrijven. 


Nubuck leer (zacht, fluweelachtig) kunt u na reiniging behandelen met Dubarry Protector Spray. Hierdoor blijft het matte uiterlijk behouden. Op nubuckleer geen vette producten gebruiken, hier komen lelijk glanzende plekken van. Na het opbrengen van Dubarry Protector Spray het nubuck leer opruwen met een nubuckgom om de vleug te herstellen. 

Alle onderhoudsmiddelen zijn online te bestellen in onze webshop!

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Icon Alles snel bezorgd door POST.nl of DPD
Icon Wij bezorgen ook op zaterdag
Icon Voor 16 uur besteld, volgende dag in huis!
Icon Ruilen is bij ons geen probleem
Icon Alles snel bezorgd door POST.nl of DPD  Icon Wij bezorgen ook op zaterdag  Icon Voor 16 uur besteld, volgende dag in huis! Icon Ruilen is bij ons geen probleem

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur
  • zondag en maandag zijn we gesloten

VAKANTIE
Ook wij gaan er even tussenuit en onze
winkel en webshop zijn
GESLOTEN t/m 22 september 2018

Ons adres

  • Verwoerd Watersport Outdoor & Wintersport
  • Brinklaan 90
  • 1404 GP Bussum (The Netherlands)
  • Tel: +31 356939120
  • Routebeschrijving